Reacties

Vind jij het leuk Ella te laten weten wat je van haar verhaal vond? Laat dan hier jouw reactie of verhaal achter door op het icoontje 'ik wil ook reageren' te klikken.  

Jouw reactie

Alex

5 jaar geleden

Wat een indrukwekkend en ook heel persoonlijk verhaal! Je hebt het op een knappe manier weten te verwoorden. En met alle illustraties en effecten op de cover ziet het boek er echt supermooi uit.

Hester

5 jaar geleden

Een krachtig en origineel boek, zowel qua inhoud als vorm. Wat een aantrekkelijke variatie! Het boek laat je niet los, en aangezien ik er 's avonds aan begon werd dat een kort nachtje. Het boek laat dicht op de huid zien hoe ziekte -en de hele medische wereld waarin je terecht komt- ingrijpt op het leven van een 26 jarige vrouw. Maar ook hoe het leven-met-ziekte 'gewoon' doorgaat, met haar grote thema's als vriendschap, familie, feesten, studeren en, natuurlijk, de liefde.

Tamar

5 jaar geleden

Lieve Ella, wat kan jij goed je verhaal vertellen. Een ongelofelijk aangrijpend verhaal zo intens, verbeeldend en humoristisch neergezet. Zo mooi hoe transparant je durft te zijn. Daarbij vind ik de illustraties helemaal fantastisch! Dank je wel voor het delen.

Louis

5 jaar geleden

Meeslepend en ontroerend relaas van een jonge vrouw die op haar 26e een herseninfarct kreeg. Haar ervaringen met artsen en de medische praktijk worden op een kritische en tegelijkertijd hilarische manier beschreven. Haar humor - in dit geval echt 'een lach in een traan'- werkt aanstekelijk. De prachtige gedichtjes zijn als de slagroom op de pudding. Een boek dat je in één adem uitleest.

Minke den Heijer

5 jaar geleden

Mooi reflectief geschreven boek, waardoor je helemaal meegenomen wordt in de psyche van deze jonge vrouw, die midden in het leven wil staan en tegelijkertijd heel ziek is. Met kritische noot voor de medische wereld, namelijk dat een meer holistische benadering van patiënten veel onnodige problemen kan voorkomen. Zeer herkenbaar voor ex- patiënten!

Maarten

5 jaar geleden

Razendsnel geschreven. In volle vaart binnenkijken in het leven en in de gevoelens van een jonge vrouw die plotseling ziek wordt. Uniek. Ontroerend. Je leest het in 1 keer uit. Wedden?

Lotte

5 jaar geleden

Dit boek heeft me op veel verschillende manieren geraakt: het prachtige design (daar begint het natuurlijk mee), waardoor je het echt meteen wilt lezen; de rake en sprekende illustraties; de rake, humoristische en kwetsbare schrijfstijl; de opbouw van het boek als geheel, en dan natuurlijk ook nog eens de prachtige (!) gedichtjes!

Dit boek geeft echt een heel uniek inzicht in hoe een jonge vrouw van 26 een herseninfarct verwerkt. Ik kan het alleen maar aanraden!

Stephanie

5 jaar geleden

Dit verhaal wordt met een lach en een traan verteld, in een bijzondere vorm door een bijzondere - soms onnavolgbare maar altijd intrigerende - jonge vrouw. Kortom: een aanrader!

Marjan

5 jaar geleden

Een prachtig uitgevoerd boek, met sprekende illustraties, dat je in een adem uitleest. Geestig, aangrijpend, ontroerend maar ook confronterend. De auteur neemt je mee in haar belevingswereld nadat zij als jonge vrouw een herseninfarct heeft gehad. Heel raak is haar typering van de vele specialisten met wie ze te maken krijgt. Heel knap hoe zij met humor en scherpte ons laat zien wat je kan gaan doen als je leven totaal op zijn kop staat.

Masja Schakenbos

5 jaar geleden

Die lieve Ella: zo sterk als een os, zo kwetsbaar als een vlinder. Ze intrigeert en roept bewondering op. Je juicht haar toe en wil haar omhelzen. Je loopt een boek lang met haar mee en wil alleen maar meer. Tot de laatste bladzijde aan toe! Het ga je goed Ella!